Juustogratinoidut Hasselbackan-perunat
Pähkinämäen eli Hasselbackanperunat luotiin 1940-luvulla Hasselbackenin ravintolakoulussa. Korostettakoon, että alunperin perunoiden herkullisen rapea pinta saatiin aikaan pelkästään korppujauholla. Tässä muunnoksessa on juustoraastetta, ei siis alkuperäinen lainkaan, mutta ah, niin hyvää!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8-12 perunaa, kiinteä lajike
- 25 g voita
- 1 tl suolaa
- 1 rkl hienoa korppujauhoa
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat. Viipaloi ne 3 millin siivuiksi, niin että ne jäävät pohjasta kiinni. Yksi kikka on asettaa leikattava peruna puukauhaan ja viipaloida siinä.
2. Laita perunat uunivuokaan viillot ylöspäin. Voitele perunat sulatetulla voilla hyvin.
3. Paista perunoita uunissa 20 minuuttia. Ota ulos ja sirottele pinnalle suolaa, juustoraastetta ja korppujauhoa. Nosta takaisin uuniin ja paista vielä 15 minuuttia. Voitele voilla paistamisen aikana muutaman kerran.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"