Historiallista hapankaalia ja sianpotkaa

Sauerkraut mit Schweinhaxe on saksalainen klassikko. Ennen säilykepurkkeja ja pakastimia ruoka säilytettiin kellarissa suolaliemessä tai marinadissa. Siellä ruoat säilyivät pitkään. Kaalin hapattaminen oli alkujaan myös säilöntämenetelmä. Nyt se on perinneherkkua.

4 hengelle

  • 4 sianpotkaa (n. 300-400 g kappale)
  • vettä ja suolaa
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti

Hapankaali

  • 400 g valmista hapankaalia
  • 5 dl kanalientä
  • 1 maustemitta kuminansiemeniä
  • ripaus suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Pane potkat kattilaan ja peitä ne vedellä, kiehauta ja kuori huolellisesti veden pinnalle muodostuva vaahto. Lisää mausteet. Anna poreilla hiljalleen 1,5-2 tuntia tai kunnes liha alkaa irrota luista.

2. Laita perunat kiehumaan, niin että ne ovat kypsiä samanaikaisesti potkien kanssa. Kiehauta hapankaali liemessä ja mausta kuminalla ja suolalla.

3. Tarjoile potkat, hapankaali ja perunat hyvän sinapin kera. Olut maistuu päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.