Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Historiallista hapankaalia ja sianpotkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sauerkraut mit Schweinhaxe on saksalainen klassikko. Ennen säilykepurkkeja ja pakastimia ruoka säilytettiin kellarissa suolaliemessä tai marinadissa. Siellä ruoat säilyivät pitkään. Kaalin hapattaminen oli alkujaan myös säilöntämenetelmä. Nyt se on perinneherkkua.

4 hengelle

  • 4 sianpotkaa (n. 300-400 g kappale)
  • vettä ja suolaa
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti

Hapankaali

  • 400 g valmista hapankaalia
  • 5 dl kanalientä
  • 1 maustemitta kuminansiemeniä
  • ripaus suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Pane potkat kattilaan ja peitä ne vedellä, kiehauta ja kuori huolellisesti veden pinnalle muodostuva vaahto. Lisää mausteet. Anna poreilla hiljalleen 1,5-2 tuntia tai kunnes liha alkaa irrota luista.

2. Laita perunat kiehumaan, niin että ne ovat kypsiä samanaikaisesti potkien kanssa. Kiehauta hapankaali liemessä ja mausta kuminalla ja suolalla.

3. Tarjoile potkat, hapankaali ja perunat hyvän sinapin kera. Olut maistuu päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti