Haudutettu punakaali
Punakaali on kevyt ja raikas lisuke joulupöydän raskaille liharuoille. Se maistuu myös joulukinkun tai paahtokyljen rinnalla välipäivien ruokapöydässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
8-10 annosta
- 1 punakaali, noin 1 kg
- 2 keskikokoista, hapanta omenaa
- 1 keskikokoinen sipuli tai punasipuli
- 1½ dl kinkun paistolientä tai kasvislientä
- ½ dl punaviiniä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- suolaa
- vastajauhettua valkopippuria
- 2 rkl rasvaa, mielellään hanhenrasvaa
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhtele punakaali. Poista kanta, jaa kaali neljään osaan ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi omenat.
2. Sulata rasva isossa padassa. Pane pataan kaalisuikaleet ja kuullota pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
3. Lisää omenaviipaleet, punaviini, kinkun paistoliemi, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Hauduta kannen alla 1-1½ tuntia. Sekoita välillä, ettei kaali pala pohjaan. Lisää tarvittaessa kinkun paistolientä tai punaviiniä. Vinkki: Kaali säilyy kauniin punaisena, jos valmiiksi hautuneen kaalin joukkoon lisätään pari etikkapisaraa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku