Haudutettu punakaali

Punakaali on kevyt ja raikas lisuke joulupöydän raskaille liharuoille. Se maistuu myös joulukinkun tai paahtokyljen rinnalla välipäivien ruokapöydässä.

8-10 annosta

  • 1 punakaali, noin 1 kg
  • 2 keskikokoista, hapanta omenaa
  • 1 keskikokoinen sipuli tai punasipuli
  • 1½ dl kinkun paistolientä tai kasvislientä
  • ½ dl punaviiniä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria
  • 2 rkl rasvaa, mielellään hanhenrasvaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele punakaali. Poista kanta, jaa kaali neljään osaan ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi omenat.

2. Sulata rasva isossa padassa. Pane pataan kaalisuikaleet ja kuullota pari minuuttia koko ajan sekoittaen.

3. Lisää omenaviipaleet, punaviini, kinkun paistoliemi, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Hauduta kannen alla 1-1½ tuntia. Sekoita välillä, ettei kaali pala pohjaan. Lisää tarvittaessa kinkun paistolientä tai punaviiniä. Vinkki: Kaali säilyy kauniin punaisena, jos valmiiksi hautuneen kaalin joukkoon lisätään pari etikkapisaraa.

Parhaat ruokaohjelmat