Punakaali omenalla

Punakaali sopii hyvin perinteiseen joulupöytään.

Ainekset

  • 1 kg punakaalia
  • 2 hapanta omenaa
  • 1 keltasipuli
  • 2+1 dl kasvislientä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhdo kaali. Leikkaa se neljään osaan, leikkaa pois kova sisus. Suikaloi kaali hienosti. Halkaise ja viipaloi sipuli ohuesti. Kuori ja viipaloi omenat.

2. Sulata voi tilavassa padassa, lisää kaali ja sipuli ja paista muutama minuutti välillä sekoittaen.

3. Lisää omenat, liemi, viinietikka, hunaja, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 1-1 ½ tuntia. Sekoittele välillä, jottei kaali pala pohjaan. Lisää tarvittaessa lientä. Vinkki: Jos lisäät valmiiksi keitettyyn kaaliin muutaman tipan viinietikkaa, se säilyttää kauniin, punaisen värinsä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.