Punakaali omenalla
Punakaali sopii hyvin perinteiseen joulupöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg punakaalia
- 2 hapanta omenaa
- 1 keltasipuli
- 2+1 dl kasvislientä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhdo kaali. Leikkaa se neljään osaan, leikkaa pois kova sisus. Suikaloi kaali hienosti. Halkaise ja viipaloi sipuli ohuesti. Kuori ja viipaloi omenat.
2. Sulata voi tilavassa padassa, lisää kaali ja sipuli ja paista muutama minuutti välillä sekoittaen.
3. Lisää omenat, liemi, viinietikka, hunaja, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 1-1 ½ tuntia. Sekoittele välillä, jottei kaali pala pohjaan. Lisää tarvittaessa lientä. Vinkki: Jos lisäät valmiiksi keitettyyn kaaliin muutaman tipan viinietikkaa, se säilyttää kauniin, punaisen värinsä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku