Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punakaali omenalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Punakaali sopii hyvin perinteiseen joulupöytään.

Ainekset

  • 1 kg punakaalia
  • 2 hapanta omenaa
  • 1 keltasipuli
  • 2+1 dl kasvislientä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhdo kaali. Leikkaa se neljään osaan, leikkaa pois kova sisus. Suikaloi kaali hienosti. Halkaise ja viipaloi sipuli ohuesti. Kuori ja viipaloi omenat.

2. Sulata voi tilavassa padassa, lisää kaali ja sipuli ja paista muutama minuutti välillä sekoittaen.

3. Lisää omenat, liemi, viinietikka, hunaja, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 1-1 ½ tuntia. Sekoittele välillä, jottei kaali pala pohjaan. Lisää tarvittaessa lientä. Vinkki: Jos lisäät valmiiksi keitettyyn kaaliin muutaman tipan viinietikkaa, se säilyttää kauniin, punaisen värinsä.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalisalaatti