Haudutettua kuhaa ja oliiviöljy-yrttikastiketta
Terveellinen kalaherkku viimeistellään maukkaalla yrttikastikkeella.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 800 g kuhafileitä
- 5 dl kalalientä
- ripaus sahramia
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- tuoretta / kuivattua tilliä
- tuoretta / kuivattua rakuuna
- suolaa myllystä
Oliiviöljykastike
- 2 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl omenaviinetikkaa
- 3 rkl hunajaa
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- ruohosipulia hienonnettuna
- suolaa
Valmistusohje
Mausta ruodottomat kuhafileet suolalla molemmin puolin. Kuori ja viipaloi sipulit. Laita fileet, kalaliemi, yrtit ja mausteet uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja kypsennä kuhafileitä noin 10 minuuttia.
Kiehauta omenaviinietikka ja keitä kunnes puolet on jäljellä. Lisää hunaja. Siirrä kattila liedeltä ja vatkaa oliiviöljy ohuena nauhana etikka-hunajaseokseen. Lisää reilusti hienonnettuja yrttejä sekä paahdetut mantelilastut. Sivele haudutetut kuhafileet kastikkeella.
Tarjoile kuhafileet esimerkiksi ruokaisan vihersalaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti