Haudutettua kuhaa ja oliiviöljy-yrttikastiketta

Terveellinen kalaherkku viimeistellään maukkaalla yrttikastikkeella.

Ainekset

  • 800 g kuhafileitä
  • 5 dl kalalientä
  • ripaus sahramia
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • tuoretta / kuivattua tilliä
  • tuoretta / kuivattua rakuuna
  • suolaa myllystä

Oliiviöljykastike

  • 2 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl omenaviinetikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • tuoretta tilliä hienonnettuna
  • ruohosipulia hienonnettuna
  • suolaa

Valmistusohje

Mausta ruodottomat kuhafileet suolalla molemmin puolin. Kuori ja viipaloi sipulit. Laita fileet, kalaliemi, yrtit ja mausteet uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja kypsennä kuhafileitä noin 10 minuuttia.

Kiehauta omenaviinietikka ja keitä kunnes puolet on jäljellä. Lisää hunaja. Siirrä kattila liedeltä ja vatkaa oliiviöljy ohuena nauhana etikka-hunajaseokseen. Lisää reilusti hienonnettuja yrttejä sekä paahdetut mantelilastut. Sivele haudutetut kuhafileet kastikkeella.

Tarjoile kuhafileet esimerkiksi ruokaisan vihersalaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.