Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Yrttikuorrutettu lohi ja rosmariiniperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohi saa maistuvan kuorrutteen yrteistä ja perunat makua rosmariinista. Yrttien juhlaa Makuja-kokki Kristan käsissä.

Ainekset

  • 700 g lohta/kirjolohta
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 pss (50 g) pinjansiemeniä
  • 1/2 dl ruishiutaleita
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • 2 paahtoleipäpalaa
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

(4 hengelle)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lohi suolalla. Laita pinjansiemenet, kaurahiutaleet, yrtit, leivät ja sitruunankuori tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi seokseksi.

Sekoita joukkoon hunaja ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi. Taputtele kuorrute lohen pinnalle.

Laita kala uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa rosmariiniperunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi