Yrttikuorrutettu lohi ja rosmariiniperunat
Julkaistu
Lohi saa maistuvan kuorrutteen yrteistä ja perunat makua rosmariinista. Yrttien juhlaa Makuja-kokki Kristan käsissä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 700 g lohta/kirjolohta
- noin 1 tl suolaa
- 1 pss (50 g) pinjansiemeniä
- 1/2 dl ruishiutaleita
- 1/2 ruukkua basilikaa
- 1/2 ruukkua persiljaa
- 2 paahtoleipäpalaa
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 tl hunajaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
(4 hengelle)
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lohi suolalla. Laita pinjansiemenet, kaurahiutaleet, yrtit, leivät ja sitruunankuori tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi seokseksi.
Sekoita joukkoon hunaja ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi. Taputtele kuorrute lohen pinnalle.
Laita kala uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa rosmariiniperunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa