Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua
Grillatun kuhan kruunaa terveellinen punajuuripyttipannu.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Raaka-aineet
- 4 ruodotonta kuhafileetä
- 4 perunaa
- 4 keskikokoista punajuurta
- 1 sipuli
- 2 suolakurkkua
- 2 rkl kaprista
- 1 dl persiljaa
- 1 dl valkoviiniä
- voita
- mustapippuria ja merisuolaa myllystä
Kastike
- 1,5 dl smetanaa
- 1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
Valmistusohje
Silppua sipuli, kuutioi kuoritut punajuuret ja perunat. Kuullota nämä vähässä voissa kattilassa. Lisää valkoviini ja anna kiehua pienellä lämmöllä kypsäksi.
Lisää kuutioitu kurkku, kapris ja persilja. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Mausta kuhafileet pippurilla, suolalla ja sivele fileiden päälle ohuesti pehmeää voita.
Grillaa muutama minuutti noin 225-asteisessa uunissa grillivastuksilla. Nosta kalat pyttipannun päälle ja tarjoa sinappi-smetanakastikkeen kanssa. Koristele tuoreilla yrteillä.
Katso kastikkeen valmistus videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti