Siikatartar sipulikastikkeella
Makuja suuntaa katseet jo jouluherkkuihin. Henri Alén antaa vinkkejä maukkaan siikatartarin tekoon. Se sopii loistavasti joulupöytään muiden kalaherkkujen seuraksi tai nautittavaksi sellaisenaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 2 siikafilettä
- 1 tl kapriksia
- ruukku ruohosipulia tai tilliä
- 1 limetti
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 rasia vuonankaalisalaattia
Punasipulikastike
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl punaviinietikkaa
- hieman kidesokeria
- noin 1dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Poista siikafileistä ruodot ja nahka. Hienonna siika ja lisää mukaan hienonnettu kapris ja ruohosipuli.
Lisää mukaan oliiviöljy ja limetin mehu. Mausta tartar suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Tarjoile punasipulikastikkeen ja vuonankaalisalaatin kanssa.
Kuori ja kuutioi punasipuli. Lisää mukaan etikka, sokeri, suolaa ja mustapippuria. Anna marinoitua kymmenen minuuttia. Lisää lopuksi mukaan öljy. Sekoita hyvin ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku