Punaviinibroileria ja grillisieniä

Punaviini antaa broilerille kivan säväyksen. Kruunaa kesäiltasi tällä maukkaalla ja nopealla grilliherkulla.

Ainekset

  • 4 maustamatonta, luullista broilerin rintaleikettä
  • 4 rkl punaviinietikkaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 4 rkl balsamico-siirappia

Haudutettu ohra

  • 3 dl ohraa
  • 1 rasia siitakesieniä
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Grillatut sienet

  • 1 rasia isoja siitakesieniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Haudutettu ohra: Kuullota ohra, sienet ja silputtu sipuli kattilan pohjalla. Mausta suolalla ja lisää vettä tuplaten ohran määrään nähden. Hauduta kannen alla kypsäksi, puolisen tuntia.

Nosta broilerinrinnat marinointikulhoon ja kaada etikka, viini ja öljy niiden päälle.

Huolehdi siitä, että kaikki pinnat saavat marinadia. Anna maustua ainakin tunti.

Kuivaa rintoja hiukan ja mausta ne suolalla.

Anna suolan maustaa lihaa kymmenen minuuttia ja grillaa useita kertoja käännellen ja sivellen marinadilla.

Grillatut sienet: Pyöräytä sienet öljyssä ja mausta suolalla. Nosta grilliin ja kypsennä nopeasti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.