Sitruunainen uunikala ja punajuurisalaatti

Punajuurisalaatti sinappisella kastikeella luo sitruunaisen kalan kanssa makuyhdistelmän, joka on vailla vertaa! Lohi- tai haukifilee sopivat parhaiten tässä reseptissä käytettäviksi kaloiksi.

Ainekset

  • 600 g lohifileetä tai haukifileetä
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl soijaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl rosepippuria
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä

Punajuurisalaatti

  • 4 kypsää kuorittua punajuurta viipaleina
  • 2 rkl kapriksia hienonnettuna
  • 1 jäävuorisalaatti revittynä
  • 3 rkl parmesaania raasteena

Kastike

  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • vastajauhettua mustapippuri

Valmistusohje

Laita uuni 200 asteeseen. Poista lohifileestä ruodot kalapinseteillä halutessasi.

Nosta kala voideltuun uunivuokaan. Sekoita keskenään sitruunamehu, soija, oliiviöljy ja suola. Levitä seos tasaisesti fileen pinnalle. Ripottele lopuksi tilli ja rosepippuri pinnalle.

Laita filee uuniin ja kypsennä 20 minuuttia kunnes kala on kypsää. Nauti punajuurisalaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!