Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunainen uunikala ja punajuurisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Punajuurisalaatti sinappisella kastikeella luo sitruunaisen kalan kanssa makuyhdistelmän, joka on vailla vertaa! Lohi- tai haukifilee sopivat parhaiten tässä reseptissä käytettäviksi kaloiksi.

Ainekset

  • 600 g lohifileetä tai haukifileetä
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl soijaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl rosepippuria
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä

Punajuurisalaatti

  • 4 kypsää kuorittua punajuurta viipaleina
  • 2 rkl kapriksia hienonnettuna
  • 1 jäävuorisalaatti revittynä
  • 3 rkl parmesaania raasteena

Kastike

  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • vastajauhettua mustapippuri

Valmistusohje

Laita uuni 200 asteeseen. Poista lohifileestä ruodot kalapinseteillä halutessasi.

Nosta kala voideltuun uunivuokaan. Sekoita keskenään sitruunamehu, soija, oliiviöljy ja suola. Levitä seos tasaisesti fileen pinnalle. Ripottele lopuksi tilli ja rosepippuri pinnalle.

Laita filee uuniin ja kypsennä 20 minuuttia kunnes kala on kypsää. Nauti punajuurisalaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi