Sitruunainen uunikala ja punajuurisalaatti
Punajuurisalaatti sinappisella kastikeella luo sitruunaisen kalan kanssa makuyhdistelmän, joka on vailla vertaa! Lohi- tai haukifilee sopivat parhaiten tässä reseptissä käytettäviksi kaloiksi.
Ainekset
- 600 g lohifileetä tai haukifileetä
- 3 rkl sitruunanmehua
- 2 rkl soijaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl rosepippuria
- 0,5 dl hienonnettua tilliä
Punajuurisalaatti
- 4 kypsää kuorittua punajuurta viipaleina
- 2 rkl kapriksia hienonnettuna
- 1 jäävuorisalaatti revittynä
- 3 rkl parmesaania raasteena
Kastike
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
- ripaus sokeria
- vastajauhettua mustapippuri
Valmistusohje
Laita uuni 200 asteeseen. Poista lohifileestä ruodot kalapinseteillä halutessasi.
Nosta kala voideltuun uunivuokaan. Sekoita keskenään sitruunamehu, soija, oliiviöljy ja suola. Levitä seos tasaisesti fileen pinnalle. Ripottele lopuksi tilli ja rosepippuri pinnalle.
Laita filee uuniin ja kypsennä 20 minuuttia kunnes kala on kypsää. Nauti punajuurisalaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti