Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Haudutettua seitä purjopedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helppo kalaruoka valmistuu keittiössä käden käänteessä ja tuo kotiin herkullisen tuoksun.

Ainekset

  • 600 g pakaste seitä
  • 1 iso purjosipuli
  • 150 g vihreitä pakaste neulapapuja
  • 2 dl mietoa kalalientä
  • 200 g smetanaa
  • 1 puntti tilliä
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Pese ja leikkaa purjo renkaiksi. Kuullota niitä hetki pannulla voinokareen kanssa, lisää sulatetut pavut ja kaada uunivuoan pohjalle. Nostele seipalat purjopedille ja kaada kalaliemi päälle. Sekoita kulhossa smetana, hienonnettu tilli, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä mausteet ja lusikoi seos sein päälle. Kypsennä kala uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala