Persiljakala
Tämä on erittäin yksinkertainen ruoka, jonka voit valmistaa pakastekalasta. Jos annat kalan sulaa puoliksi, ruoka on sekä helppo- että nopeatekoinen – ja erittäin maukas. Kalan kera tarjoilet keitettyjä perunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g pakastettuja kalafileitä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 reilu nippu persiljaa
- 1 sitruuna
- 50 g voita
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Laita perunat kiehumaan, paloittele kalafileet pienemmiksi. Hienonna persilja, purista sitruunasta mehu.
2. Sulata voi kattilassa, lisää persilja ja paista kevyesti 1 minuutti. Ota kattila liedeltä, lisää kalat, ripottele päälle vajaa teelusikallinen suolaa ja hieman vastajauhettua pippuria, kaada päälle sitruunamehu.
3. Peitä kattila foliolla, laita kansi päälle ja anna kalan poreilla hiljalleen 8 minuuttia. Tarjoile heti keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku