Persiljakala

Tämä on erittäin yksinkertainen ruoka, jonka voit valmistaa pakastekalasta. Jos annat kalan sulaa puoliksi, ruoka on sekä helppo- että nopeatekoinen – ja erittäin maukas. Kalan kera tarjoilet keitettyjä perunoita.

Neljälle

  • 600 g pakastettuja kalafileitä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 reilu nippu persiljaa
  • 1 sitruuna
  • 50 g voita
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Laita perunat kiehumaan, paloittele kalafileet pienemmiksi. Hienonna persilja, purista sitruunasta mehu.

2. Sulata voi kattilassa, lisää persilja ja paista kevyesti 1 minuutti. Ota kattila liedeltä, lisää kalat, ripottele päälle vajaa teelusikallinen suolaa ja hieman vastajauhettua pippuria, kaada päälle sitruunamehu.

3. Peitä kattila foliolla, laita kansi päälle ja anna kalan poreilla hiljalleen 8 minuuttia. Tarjoile heti keitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat