Ruohosipulilla maustettu kalapata

Tämä herkullinen kalapata valmistuu helposti ja nopeasti. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

4 annosta

  • 600 g kalafileetä, esimerkiksi kuhaa, seitiä tai turskaa
  • 2 tomaattia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 kalaliemikuutio
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Paloittele kalafileet. Kalttaa ja kuori tomaatit, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.

2. Sekoita ranskankerma, maito, kalaliemikuutio ja ranskalainen sinappi. Kiehauta ja hauduta kaksi minuuttia. Lisää kala ja keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes kala on kypsää.

3. Lisää kypsentämisen loppuvaiheessa hienonnettu ruohosipuli ja tomaattikuutiot ja anna lämmetä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.