Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruohosipulilla maustettu kalapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä herkullinen kalapata valmistuu helposti ja nopeasti. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

4 annosta

  • 600 g kalafileetä, esimerkiksi kuhaa, seitiä tai turskaa
  • 2 tomaattia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 kalaliemikuutio
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Paloittele kalafileet. Kalttaa ja kuori tomaatit, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.

2. Sekoita ranskankerma, maito, kalaliemikuutio ja ranskalainen sinappi. Kiehauta ja hauduta kaksi minuuttia. Lisää kala ja keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes kala on kypsää.

3. Lisää kypsentämisen loppuvaiheessa hienonnettu ruohosipuli ja tomaattikuutiot ja anna lämmetä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata