Riisiä katkarapukastikkeella
Tämä mausteinen katkarapumuhennos on ruoka, jonka hyvin voit valmistella etukäteen. Keitä muhennos valmiiksi, mutta lisää katkaravut vasta juuri ennen tarjoilua – keitetyt katkaravut sitkistyvät.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 annosta keitettyä riisiä
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- 2 tl currya
- 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
- 2 rkl margariinia
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl kermaa
- noin 500 g kuorellisia katkarapuja
- 1 pieni prk parsaa
- 125 g pakasteherneitä
Valmistusohje
1. Paista sipulia ja valkosipulia matalassa padassa tai teflonpannulla, puuteroi päälle curry ja jauhot. Lisää kerma ja halutessasi parsaliemi, keitä 5 minuuttia.
2. Lisää parsat ja herneet, viimeiseksi kuoritut katkaravut.
3. Kuumenna ja kaada riisille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa