Riisiä katkarapukastikkeella

Tämä mausteinen katkarapumuhennos on ruoka, jonka hyvin voit valmistella etukäteen. Keitä muhennos valmiiksi, mutta lisää katkaravut vasta juuri ennen tarjoilua – keitetyt katkaravut sitkistyvät.

Neljälle

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 2 tl currya
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • 2 rkl margariinia
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kermaa
  • noin 500 g kuorellisia katkarapuja
  • 1 pieni prk parsaa
  • 125 g pakasteherneitä

Valmistusohje

1. Paista sipulia ja valkosipulia matalassa padassa tai teflonpannulla, puuteroi päälle curry ja jauhot. Lisää kerma ja halutessasi parsaliemi, keitä 5 minuuttia.

2. Lisää parsat ja herneet, viimeiseksi kuoritut katkaravut.

3. Kuumenna ja kaada riisille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.