Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Höyrytettyä kuhaa ja parsaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garam valmistaa kuhaa ja parsaa höyryuunissa. Koko komeuden kruunaa sitruunalla maustettu tilli-voikastike.

Ainekset

  • 600 g kuhafileetä
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • suolaa
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 2 keltuaista
  • 50 g voita
  • nippu tilliä
  • perunoita

Valmistusohje

Poista kuhasta ruodot ja mausta se suolalla. Leikkaa fileet pitkittäin kahteen osaan ja käännä ne rulliksi. Kuori parsatangot ja leikkaa ne puoliksi. Nosta kalat ja parsat höyrytysastiaan ja kypsennä noin viisi minuuttia. Anna vetäytyä vielä tovi.

Erottele keltuaiset pyöreäpohjaiseen kulhoon ja mausta sitruunamehulla. Kypsennä vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes keltuaisen maku ei enää tunnu. Vatkaa kastikkeeseen reilusti voita ja mausta silputulla tillillä.

Tarjoa annos keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Höyrytetty kala