Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Haudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on helposti valmistuvaa ja hyvää, sekä arkeen että juhlaan sopivaa ruokaa. Punakampelan voi hyvin valmistella hyvissä ajoin. Tarjoile mielellään hyvän perunamuusin ja vihannesten kera.

Neljälle

  • 600 g punakampelafileitä
  • suolaa
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Kastike

  • 5 dl kalalientä
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 porkkana
  • 2 rkl voita
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi paprika, kesäkurpitsa ja porkkana.

2. Mausta kalafileet suolalla ja sitruunamehulla. Kääri ne rullalle ja laita voideltuun kattilaan, lisää kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla hiljaa kunnes kala on läpikotaisin valkea, n. 5 minuuttia. Nosta kääryleet ja pidä lämpiminä.

3. Kastike: Sulata voi ja ota kattila liedeltä. Lisää jauhot, sekoita hyvin ja lisää hieman kalalientä kalan keittämisestä. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää loppu liemi, vähän kerrallaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa 2 minuuttia. Lisää ruokakerma, 1 tl paprikajauhetta ja vihanneskuutiot, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 5 minuuttia.

4. Tarjoile perunamuusin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa