Haudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeella
Tämä on helposti valmistuvaa ja hyvää, sekä arkeen että juhlaan sopivaa ruokaa. Punakampelan voi hyvin valmistella hyvissä ajoin. Tarjoile mielellään hyvän perunamuusin ja vihannesten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g punakampelafileitä
- suolaa
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Kastike
- 5 dl kalalientä
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 porkkana
- 2 rkl voita
- 2 tl vehnäjauhoja
- 1 dl ruokakermaa
- 1 tl paprikajauhetta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Suikaloi paprika, kesäkurpitsa ja porkkana.
2. Mausta kalafileet suolalla ja sitruunamehulla. Kääri ne rullalle ja laita voideltuun kattilaan, lisää kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla hiljaa kunnes kala on läpikotaisin valkea, n. 5 minuuttia. Nosta kääryleet ja pidä lämpiminä.
3. Kastike: Sulata voi ja ota kattila liedeltä. Lisää jauhot, sekoita hyvin ja lisää hieman kalalientä kalan keittämisestä. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää loppu liemi, vähän kerrallaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa 2 minuuttia. Lisää ruokakerma, 1 tl paprikajauhetta ja vihanneskuutiot, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 5 minuuttia.
4. Tarjoile perunamuusin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka