Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kampelaa appelsiinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Appelsiinin raikas maku sopii yhteen kalan kanssa. Vähän paahdettuja mantelilastuja siroteltuna ruoan pinnalle ennen tarjoilua tekee myös hyvän säväyksen.

Neljälle

  • 600 g kampelafileetä
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 appelsiinia
  • 1 appelsiinin mehu
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 nippu persiljaa silputtuna
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Mausta vehnäjauho suolalla ja pippurilla. Kääntele fileet jauhoseoksessa ja paista ne kypsiksi voissa molemmilta puolilta. Peitä foliolla.

2. Kuori ja viipaloi kaksi appelsiinia ja jaa ne pienemmiksi paloiksi. Pane palat kasariin, jossa olet sulattanut ruokalusikallisen voita. Lisää persiljasilppu joukkoon. Kääntele ja pidä lämpimänä.

3. Siirrä kalat tarjoiluvadille. Vatkaa paistinpannu yhdistetyillä appelsiini- ja sitruunamehulla, keitä kokoon ja siivilöi liemi kalojen päälle. Koristele voissa freesattu appelsiini-persiljaseos.

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa