Kampelaa appelsiinikastikkeessa
Appelsiinin raikas maku sopii yhteen kalan kanssa. Vähän paahdettuja mantelilastuja siroteltuna ruoan pinnalle ennen tarjoilua tekee myös hyvän säväyksen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g kampelafileetä
- 1 dl vehnäjauhoa
- suolaa ja pippuria
- 2 appelsiinia
- 1 appelsiinin mehu
- ½ sitruunan mehu
- 1 nippu persiljaa silputtuna
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta vehnäjauho suolalla ja pippurilla. Kääntele fileet jauhoseoksessa ja paista ne kypsiksi voissa molemmilta puolilta. Peitä foliolla.
2. Kuori ja viipaloi kaksi appelsiinia ja jaa ne pienemmiksi paloiksi. Pane palat kasariin, jossa olet sulattanut ruokalusikallisen voita. Lisää persiljasilppu joukkoon. Kääntele ja pidä lämpimänä.
3. Siirrä kalat tarjoiluvadille. Vatkaa paistinpannu yhdistetyillä appelsiini- ja sitruunamehulla, keitä kokoon ja siivilöi liemi kalojen päälle. Koristele voissa freesattu appelsiini-persiljaseos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa