Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohi-pastasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä herkullinen salaatti on täynnä hyviä ja terveellisiä aineksia: Täysjyväpastaa, lohta, parsakaalia ja paprikaa. Älä pelästy munankeltuaista. Se maustaa erittäin kevyen mutta raikkaan kastikkeen ja tekee siitä ihanan kermaisen.

Neljälle

  • 6 dl täysjyväpastaa
  • 300 g pakastettua parsakaalia
  • 1 punainen paprika
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 500 g ruodotonta lohifileetä
  • 5 dl vettä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria

Kastike

  • 2 dl lohilientä
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • puolen sitruunan mehu ja kuori
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 munankeltuainen

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi aika isoiksi paloiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi suolan ja valkopippurien kera. Lisää lohi. Kuumenna jälleen kiehuvaksi, laita päälle kansi ja keitä n. 5 minuuttia. Laita kattila puiselle leikkuulaudalle, jossa lohi saa jälkikiehua 5 minuuttia.

2. Keitä täysjyväpasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsakaali ja hienoksi suikaloitu paprika kun pasta on lähes valmis. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada vesi sen jälkeen pois. Tiputtele päälle rapsiöljyä.

3. Sitruunakastike: Vatkaa vehnäjauhot ja tilkka lohilientä. Lisää loput liemestä (yhteensä 2 dl) ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti. Ota kattila liedeltä ja lisää suikaloitu sitruunankuori, sitruunamehu sekä rakuuna. Lisää keltuainen. Asettele lohipaloja pastasalaatin päälle, viimeistele kastikkeella.

Tuoreimmat aiheesta

Lohisalaatti