Lohi-pastasalaatti

Tämä herkullinen salaatti on täynnä hyviä ja terveellisiä aineksia: Täysjyväpastaa, lohta, parsakaalia ja paprikaa. Älä pelästy munankeltuaista. Se maustaa erittäin kevyen mutta raikkaan kastikkeen ja tekee siitä ihanan kermaisen.

Neljälle

  • 6 dl täysjyväpastaa
  • 300 g pakastettua parsakaalia
  • 1 punainen paprika
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 500 g ruodotonta lohifileetä
  • 5 dl vettä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria

Kastike

  • 2 dl lohilientä
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • puolen sitruunan mehu ja kuori
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 munankeltuainen

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi aika isoiksi paloiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi suolan ja valkopippurien kera. Lisää lohi. Kuumenna jälleen kiehuvaksi, laita päälle kansi ja keitä n. 5 minuuttia. Laita kattila puiselle leikkuulaudalle, jossa lohi saa jälkikiehua 5 minuuttia.

2. Keitä täysjyväpasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsakaali ja hienoksi suikaloitu paprika kun pasta on lähes valmis. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada vesi sen jälkeen pois. Tiputtele päälle rapsiöljyä.

3. Sitruunakastike: Vatkaa vehnäjauhot ja tilkka lohilientä. Lisää loput liemestä (yhteensä 2 dl) ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti. Ota kattila liedeltä ja lisää suikaloitu sitruunankuori, sitruunamehu sekä rakuuna. Lisää keltuainen. Asettele lohipaloja pastasalaatin päälle, viimeistele kastikkeella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!