Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Haudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalafileiden keittämiseen ei mene montaakaan minuuttia, joten valmistele lisukkeet ajoissa valmiiksi. Kala maistuu parhaalta vastavalmistettuna.

Neljälle

  • 500 g ahvenfileitä

Ruohosipulikastike

  • 2 salottisipulia
  • 50 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl kalalientä (tai vettä+kalaliemikuutio)
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 tl puristettua sitruunamehua

Tarjoiluun

  • perunamuusia

Valmistusohje

1. Ruohosipulikastike: Kuori ja hienonna salottisipulit, paista ne pehmeiksi voissa. Lisää jauhot ja sekoita, lisää viini ja liemi. Lisää kerma ja keitä kokoon 15 minuuttia ilman kantta, sekoittele välillä. Mausta suolalla, pippurilla, ruohosipulilla ja sitruunamehulla.

2. Leikkaa fileiden selkäruotojen molemmille puolille viillot ja poimi pois kaikki ruodot samalla kertaa. Keitä kattilassa vettä, lisää fileet, kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kalan hautua kokonaan valkeaksi tai kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Poimi fileet vedestä reikäkauhalla ja laita ne lämpimille lautasille.

3. Lusikoi fileiden päälle hieman ruohosipulikastiketta ja tarjoile loput kastikkeesta erikseen. Perunamuusi on hyvä lisuke.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee