Haudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa
Kalafileiden keittämiseen ei mene montaakaan minuuttia, joten valmistele lisukkeet ajoissa valmiiksi. Kala maistuu parhaalta vastavalmistettuna.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g ahvenfileitä
Ruohosipulikastike
- 2 salottisipulia
- 50 g voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl valkoviiniä
- 4 dl kalalientä (tai vettä+kalaliemikuutio)
- 3 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
- 2 tl puristettua sitruunamehua
Tarjoiluun
- perunamuusia
Valmistusohje
1. Ruohosipulikastike: Kuori ja hienonna salottisipulit, paista ne pehmeiksi voissa. Lisää jauhot ja sekoita, lisää viini ja liemi. Lisää kerma ja keitä kokoon 15 minuuttia ilman kantta, sekoittele välillä. Mausta suolalla, pippurilla, ruohosipulilla ja sitruunamehulla.
2. Leikkaa fileiden selkäruotojen molemmille puolille viillot ja poimi pois kaikki ruodot samalla kertaa. Keitä kattilassa vettä, lisää fileet, kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kalan hautua kokonaan valkeaksi tai kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Poimi fileet vedestä reikäkauhalla ja laita ne lämpimille lautasille.
3. Lusikoi fileiden päälle hieman ruohosipulikastiketta ja tarjoile loput kastikkeesta erikseen. Perunamuusi on hyvä lisuke.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka