Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kokonaista punakampelaa ja kermassa keitettyä purjoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kermassa keitetty purjo on ihana lisuke kalalle! Se sulaa suussa, sen lupaamme. Persiljavoi ja keitetyt perunat sopivat lisäksi.

Neljälle

  • 4 annoskampelaa
  • 1 purjo, puhdistettu, huuhdottu ja hienoksi viipaloitu
  • 8 keskikokoista perunaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl vehnäjauhoja paneeraukseen
  • persiljavoita, voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Puhdista, huuhdo ja viipaloi purjo ohuesti. Keitä purjo pehmeäksi kermassa suolaripauksen kera miedolla lämmöllä.

2. Keitä perunat pehmeiksi, mutta muussaa ne vasta juuri ennen tarjoilua.

3. Paneroi kalat jauhoissa ja suolassa. Paista keskilämpimällä pannulla n. 15 minuuttia, paksuudesta riippuen. Kokeile, että lihan paksuin kohta irtoaa ruodosta.

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa