Kokonaista punakampelaa ja kermassa keitettyä purjoa
Kermassa keitetty purjo on ihana lisuke kalalle! Se sulaa suussa, sen lupaamme. Persiljavoi ja keitetyt perunat sopivat lisäksi.
Neljälle
- 4 annoskampelaa
- 1 purjo, puhdistettu, huuhdottu ja hienoksi viipaloitu
- 8 keskikokoista perunaa
- 2 dl kermaa
- 2 dl vehnäjauhoja paneeraukseen
- persiljavoita, voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Puhdista, huuhdo ja viipaloi purjo ohuesti. Keitä purjo pehmeäksi kermassa suolaripauksen kera miedolla lämmöllä.
2. Keitä perunat pehmeiksi, mutta muussaa ne vasta juuri ennen tarjoilua.
3. Paneroi kalat jauhoissa ja suolassa. Paista keskilämpimällä pannulla n. 15 minuuttia, paksuudesta riippuen. Kokeile, että lihan paksuin kohta irtoaa ruodosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa