Kokonaista punakampelaa ja kermassa keitettyä purjoa

Kermassa keitetty purjo on ihana lisuke kalalle! Se sulaa suussa, sen lupaamme. Persiljavoi ja keitetyt perunat sopivat lisäksi.

Neljälle

  • 4 annoskampelaa
  • 1 purjo, puhdistettu, huuhdottu ja hienoksi viipaloitu
  • 8 keskikokoista perunaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl vehnäjauhoja paneeraukseen
  • persiljavoita, voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Puhdista, huuhdo ja viipaloi purjo ohuesti. Keitä purjo pehmeäksi kermassa suolaripauksen kera miedolla lämmöllä.

2. Keitä perunat pehmeiksi, mutta muussaa ne vasta juuri ennen tarjoilua.

3. Paneroi kalat jauhoissa ja suolassa. Paista keskilämpimällä pannulla n. 15 minuuttia, paksuudesta riippuen. Kokeile, että lihan paksuin kohta irtoaa ruodosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!