Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Haukihampurilainen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

MTV3 Huomenta Suomen keittiössä jatketaan herkutteluhetkiä suomalaisen kalan muodossa ja tänään uutisstudion keittössä on Oula Hännisen vieraana keittiömestari, ravintoloitsija Marko Palovaara. Pannulla syntyy maittava haukiburger Bistro O mat -ravintolan tapaan.

Ainekset

  • 1 haukipihvi
  • 1 täysjyväsämpylä
  • pihvitomaattia viipaleina
  • jääsalaattia
  • majoneesia

Haukimureke

  • 500 g haukifileetä
  • 2 kananmunan valkuaisia
  • 4 dl kuohukermaa
  • 15 g suolaa
  • 100 g ranskankermaa

Kurkkusalaatti

  • 1 kurkku
  • 0,5 dl ranskankermaa
  • 1 dl kermaviiliä
  • ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 limen mehu
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Kuutioi haukifileet ja mausta ne suolalla. Laita hauki tehosekoittimeen ja sekoita suolan kanssa tasaiseksi massaksi.

Lisää joukkoon valkuaiset, ranskankerma ja kerma. Sekoita murekemassa tasaiseksi. Tee murekkeista haluamasi kokoisia pihvejä ja ruskista ne paistinpannulla. Kypsennä murekepihvit loppuun 175-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kypsiä. Laita kalamurekepihvi halkaistun ja paahdetun sämpylän väliin. Täytä sämpylä tomaatilla, kurkku- ja jääsalaatilla sekä sitruunamajoneesilla. Tarjoile.

Kurkkusalaatti:

Kuori kurkku kevyesti ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi. Mausta kurkkusiivut suolalla ja anna niiden hetki mehustua. Lisää kurkkujen joukkoon ranskankerma ja kermaviili. Mausta valkopippurilla , limen mehulla ja ruohosipulilla.

Mausta majoneesi sitruunan kuorella ja mehulla. Tarkista suola.

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen