Haukimureketta salaattipedillä
Sami Garam valmistaa hauesta herkullista mureketta. Kalan lisäksi tehdään raikas salaattipeti.
Ainekset
- 500 g haukifileetä
- 1 sipuli
- iso nippu tilliä
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- 1 dl korppujauhoja
- valkopippuria
- suolaa
- 1-2 Salanova-salaattia
- tilliä
- 3 rkl sitruunaöljyä
- 3 rkl vadelmaviinietikkaa
- Katso video!
Valmistusohje
Poista ruodot kalasta mahdollisuuksien mukaan ja kuutioi se sentin-parin kuutioiksi. Jauha tehosekoittimella sileäksi sipulin kanssa ja mausta tillillä.
Notkista murekemassaa tarpeen kananmunilla. Turvota korppujauhot kermassa ja lisää murekemassaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Levitä valmis murekemassa pitkulaiseen vuokaan ja kypsennä höyryuunissa puoli tuntia, kunnes kala on kypsää. Kumoa mureke ja tarjoa se kuumana tai kylmänä.
Revi salaattia kulhoon ja mausta se tillillä, sitruunaöljyllä ja vadelmaviinietikalla. Sekoita hyvin ja nosta lautaselle ja leikkaa päälle kalamurekeviipaleita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"