Haukimureketta salaattipedillä

Sami Garam valmistaa hauesta herkullista mureketta. Kalan lisäksi tehdään raikas salaattipeti.

Ainekset

  • 500 g haukifileetä
  • 1 sipuli
  • iso nippu tilliä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 1-2 Salanova-salaattia
  • tilliä
  • 3 rkl sitruunaöljyä
  • 3 rkl vadelmaviinietikkaa
  • Katso video!

Valmistusohje

Poista ruodot kalasta mahdollisuuksien mukaan ja kuutioi se sentin-parin kuutioiksi. Jauha tehosekoittimella sileäksi sipulin kanssa ja mausta tillillä.

Notkista murekemassaa tarpeen kananmunilla. Turvota korppujauhot kermassa ja lisää murekemassaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Levitä valmis murekemassa pitkulaiseen vuokaan ja kypsennä höyryuunissa puoli tuntia, kunnes kala on kypsää. Kumoa mureke ja tarjoa se kuumana tai kylmänä.

Revi salaattia kulhoon ja mausta se tillillä, sitruunaöljyllä ja vadelmaviinietikalla. Sekoita hyvin ja nosta lautaselle ja leikkaa päälle kalamurekeviipaleita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.