Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruohosipulimunakokkelia ja kylmäsavulohta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaihteeksi kokataan aamun suorassa lähetyksessä aamiaista, kun tiistaiaamun aloittaa MTV3 Huomenta Suomen keittiössä Akseli Herlevi ja Akselin pannuilla valmistuu hienosti viilenevien syyspäivien tuhdiksi aamiaiseksikin sopiva ruohosipulimunakokkeli ja kylmäsavulohta.

Ainekset

  • 400 g kylmäsavulohta
  • 1 sitruuna lohkoina
  • 1 iso kypsä tomaatti
  • 2 rkl voita
  • 4 viipaletta hyvää maalaisleipää
  • 8 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl mascarponejuustoa
  • 1 nippu ruohosipulia hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

resepti 4:lle

Paista leipäviipaleet voissa rapeiksi ja siirrä lautasille. Sekoita kulhossa kananmunat ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pannulle ja sekoittele, kunnes munat ovat kypsyneet. Lisää lopuksi joukkoon mascarponejuusto ja hienonnettu ruohosipuli. Maista ja mausta vielä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Leikkaa tomaattiviipaleet leipien päälle ja lusikoi tomaattiviipaleiden päälle munakokkelia. Viimeistele herkku vielä kylmäsavulohella ja tarjoile sitruunanlohkon kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Munat