Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Haukimureke ja katkarapukastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile haukimureketta hyvien lisäkkeiden kanssa. Ja sekoita kuivattuja yrttejä mureketaikinaan. Timjami, rakuuna ja kirveli ovat hyvä yhdistelmä. Jos käytät tuoreita yrttejä tuplaa määrät.

10-12 hengelle

  • 500 g haukifileetä
  • 5 munankeltuaista
  • 5 munaa
  • 400 g voita
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 500 g katkarapuja kuorineen

Kastike

  • katkaravunkuoret
  • 2 pientä sipulia
  • 3 tl kuivattuja yrttejä
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • (arrowjuurta)
  • voita + korppujauhoa vuokaan
  • voita paistamiseen
  • sitruunoita koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna haukifilee oikein hienoksi monitoimikoneella tms. Voitele ja leivitä pitkänomainen leipävuoka. Vaivaa kalamureketta koneella voimakkaasti, lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sitten kokonaiset munat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon voi pieninä nokareina ja lopuksi kevyesti vatkattu kerma. Mausta ja jatka murekkeen vaivaamista sileäksi koneella.

2. Kaada mureketaikina vuokaan. Laita se vesihauteeseen uuniin, paista juuri uunin keskitason alapuolella 30-40 minuuttia. Anna murekkeen jäähtyä hieman ennen kuin kumoat ja käännät sen paistopinta ylöspäin.

3. Kuori katkaravut ja siirrä sivuun. Paista kuoria voissa kattilassa 10-15 minuuttia. Silppua sipuli ja lisää kuorien sekaan, samoin mausteet ja tomaattipyree. alenna lämpöä, kaada joukkoon viini ja kalaliemi ja keitä hiljaa 10 minuuttia. Siivilöi. Lisää kerma ja hauduta vielä 10 minuuttia. Mausta ja suurusta tarvittaessa vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella. Koristele haukimureke katkaravuilla ja sitruunalla. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kalamureke