30.4.2014. Vappuaaton kunniaksi ravintoloitsija Ilja Björs valmistaa herkullista haukitartarta perunalettujen kera.
Haukitartar
- 200 g kylmäsavustettua haukea tai muuta kylmäsavukalaa
- 150 g ranskankermaa
- ½ sitruunaa
- 1 tl sokeria
- ½ ruukkua tilliä
- ½ ruukkua ruohosipulia
Perunaletut
- 400 g perunaa
- 3 kananmunaa
- 2,5 dl maitoa
- 2,5 dl kermaa
- 1 ½ rkl perunajauhoja
- suolaa
Valmistusohje
Haukitartar:
Kuutioi hauki. Laita puolet kuutioista ranskankerman kanssa kulhoon ja sekoita sileäksi massaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Purista sitruunasta mehu, raasta hieman kuorta ja sekoita ne massaan yhdessä sokerin kanssa. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Pyöräytä ne ja loput haukikuutiot tartarin joukkoon. Anna tekeytyä kylmässä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Perunaletut:
Keitä perunat kypsiksi ja kuori ne. Soseuta perunat lumiraudalla tai perunanuijalla. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita keltuaiset muiden ainesten kanssa tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja sekoita varovasti. Paista taikinasta kirkastetussa voissa lettupannulla pieniä lettuja. Nosta lettuja lautaselle ja lusikoi päälle haukitartaria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka