30.4.2014. Vappuaaton kunniaksi ravintoloitsija Ilja Björs valmistaa herkullista haukitartarta perunalettujen kera.

Haukitartar

  • 200 g kylmäsavustettua haukea tai muuta kylmäsavukalaa
  • 150 g ranskankermaa
  • ½ sitruunaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ ruukkua tilliä
  • ½ ruukkua ruohosipulia

Perunaletut

  • 400 g perunaa
  • 3 kananmunaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • suolaa

Valmistusohje

Haukitartar:

Kuutioi hauki. Laita puolet kuutioista ranskankerman kanssa kulhoon ja sekoita sileäksi massaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Purista sitruunasta mehu, raasta hieman kuorta ja sekoita ne massaan yhdessä sokerin kanssa. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Pyöräytä ne ja loput haukikuutiot tartarin joukkoon. Anna tekeytyä kylmässä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Perunaletut:

Keitä perunat kypsiksi ja kuori ne. Soseuta perunat lumiraudalla tai perunanuijalla. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita keltuaiset muiden ainesten kanssa tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja sekoita varovasti. Paista taikinasta kirkastetussa voissa lettupannulla pieniä lettuja. Nosta lettuja lautaselle ja lusikoi päälle haukitartaria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.