Gratinoidut punakampelafileet perunapyreen kera
Kalagratiini on täydellistä ruokaa, jonka voi valmistaa etukäteen ja sitten lämmittää uunissa juuri ennen tarjoilua.
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 8 punakampelafileetä
- ½ dl valkoviiniä
- 2 dl kalalientä
- 2 dl kermaa
- maizenaa suurustamiseen
- ½ sitruunan mehu
- 1 maustemitta cayennepippuria
- suolaa
- 2 munankeltuaista
- 2 rkl parmesaanijuustoa
Täyte
- 1 rkl voita tai margariinia
- 100 g herkkusieniä
- 100 g parsakaalia
- 1 pieni keltasipuli
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- perunapyreetä
Valmistusohje
1. Valmista täyte: Hienonna herkkusienet ja parsakaali hienoksi. Hienonna sipuli ja paista rasvassa sienten kanssa kunnes neste on haihtunut, lisää parsakaali pannuun.
2. Paista parsakaalia muutama minuutti, lisää kerma. Keitä kokoon hieman. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
3. Voitele uuninkestävä vuoka. Levitä täytettä puolelle fileistä ja laita loput fileet päälle. Laita ne vuokaan, kaada päälle viiniä, peitä voidellulla leivinpaperiarkilla. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
4. Kaada neste vuoasta kattilaan. Lisää kalaliemi ja kerma ja keitä 5 minuuttia. Suurusta tarvittaessa maizenalla, jonka olet sekoittanut vesitilkkaan. Mausta sitruunamehulla, cayennepippurilla ja suolalla.
5. Ota kattila liedeltä, vatkaa mukaan keltuaiset ja juusto kastikkeeseen.
6. Laita kalat uuninkestävälle vadille, kaada kastike päälle ja gratinoi 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia tai kunnes kastike on saanut hienon värin.
7. Tarjoile perunapyreen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka