Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gratinoidut punakampelafileet perunapyreen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalagratiini on täydellistä ruokaa, jonka voi valmistaa etukäteen ja sitten lämmittää uunissa juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 8 punakampelafileetä
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • maizenaa suurustamiseen
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • suolaa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl parmesaanijuustoa

Täyte

  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 100 g herkkusieniä
  • 100 g parsakaalia
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • perunapyreetä

Valmistusohje

1. Valmista täyte: Hienonna herkkusienet ja parsakaali hienoksi. Hienonna sipuli ja paista rasvassa sienten kanssa kunnes neste on haihtunut, lisää parsakaali pannuun.

2. Paista parsakaalia muutama minuutti, lisää kerma. Keitä kokoon hieman. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

3. Voitele uuninkestävä vuoka. Levitä täytettä puolelle fileistä ja laita loput fileet päälle. Laita ne vuokaan, kaada päälle viiniä, peitä voidellulla leivinpaperiarkilla. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

4. Kaada neste vuoasta kattilaan. Lisää kalaliemi ja kerma ja keitä 5 minuuttia. Suurusta tarvittaessa maizenalla, jonka olet sekoittanut vesitilkkaan. Mausta sitruunamehulla, cayennepippurilla ja suolalla.

5. Ota kattila liedeltä, vatkaa mukaan keltuaiset ja juusto kastikkeeseen.

6. Laita kalat uuninkestävälle vadille, kaada kastike päälle ja gratinoi 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia tai kunnes kastike on saanut hienon värin.

7. Tarjoile perunapyreen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee