Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Haukimurekepihvit

haukimurekepihvit
Pro Kala ry
Julkaistu 06.02.2020 12:37

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Haukimurekepihvit on helppo valmistaa haukifileestä jauhamalla. Testaa Pro Kala ry:n resepti.

Ainekset

  • n. 500 g haukifileetä
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • valko- tai mustapippuria
  • 1 ruukku rucolasalaattia tai pinaattia tai 50-100 g pakastepinaattia
  • n. 50 g tomaatti-basilikatuorejuustoa (rasvaa 13%)
  • paistamiseen: tilkka rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia

Valmistusohje

Haukimurekepihvit valmistuvat näin:

  1. Pidä kaikki raaka-aineet kylmässä ennen valmistusta.
  2. Silppua pinaatti tai rucola tai anna pakastepinaatin sulaa. Leikkaa haukifilee parin sentin paloiksi ja nosta ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää suola ja surauta kala hienoksi. Lisää joukkoon vähän pippuria, munat, ruokakerma ja perunajauhot ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Sekoita silputtu rucola tai pinaatti lusikalla massan joukkoon.
  3. Sipaise leivinpaperi öljyllä ja nosta ruokalusikalla murekemassa 8-10 pihviksi paperin päälle. Paina kostealla sormella syvennys pihvien keskelle ja nosta siihen nokare tuorejuustoa. Painele kiinni ja litistä pihvejä vähän kostealla kädellä tai lastalla.
  4. Paista pihvit pannulla keskilämmöllä n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
  5. Tarjoa haukimurekepihvien seuraksi esim. uunipunajuuria tai perunoita ja ruusu- tai parsakaalia tai vihreitä herneitä.

Tuoreimmat aiheesta

Kalamureke