Jauhelihamureke
Tämä eteläafrikkalainen jauhelihamureke valmistuu kätevästi uunissa. Kannattaa valmistaa kerralla kaksinkertainen annos, sillä ruoka sopii erinomaisesti noutopöytään.
4 annosta
- 400 g lampaan tai naudan jauhelihaa
- 3 dl maitoa
- 1 viipale vaaleaa leipää
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl currya
- 1 ½ tl suolaa
- 1 tl chilijauhetta
- 2 laakerinlehteä
- ½ dl kuorittuja manteleita
- ½ dl aprikooseja
- ½ dl rusinoita
- ½ sitruuna
- 1 muna
- ½ tl kurkumaa
- ruokaöljyä vuoanvoiteluun
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
- chutney-kastiketta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pane leipäviipale kulhoon, kaada päälle maito ja jätä turpoamaan 15 minuutiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla kohtuullisen kuumaksi, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja kuullota 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon curry, suola, chilijauhe ja laakerinlehdet. Kuullota seosta vielä minuutin ajan.
2. Hienonna aprikoosit, purista puolikkaan sitruunan mehu ja raasta sitruunan kuori. Sekoita jauheliha, sipuli-mausteseos, mantelit, hienonnetut aprikoosit, rusinat, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja leipä tasaiseksi taikinaksi.
3. Sekoita maidon joukkoon muna ja kurkuma. Lisää puolet nesteestä mureketaikinaan ja sekoita. Voitele uuninkestävä vuoka ruokaöljyllä, kumoa taikina vuokaan, tasoita pinta ja kaada päälle loput munamaidosta. Paista mureketta uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Tarjoa mureke keitetyn riisin ja chutney-kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku