Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihamureke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä eteläafrikkalainen jauhelihamureke valmistuu kätevästi uunissa. Kannattaa valmistaa kerralla kaksinkertainen annos, sillä ruoka sopii erinomaisesti noutopöytään.

4 annosta

  • 400 g lampaan tai naudan jauhelihaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 viipale vaaleaa leipää
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl currya
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ dl kuorittuja manteleita
  • ½ dl aprikooseja
  • ½ dl rusinoita
  • ½ sitruuna
  • 1 muna
  • ½ tl kurkumaa
  • ruokaöljyä vuoanvoiteluun

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • chutney-kastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pane leipäviipale kulhoon, kaada päälle maito ja jätä turpoamaan 15 minuutiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla kohtuullisen kuumaksi, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja kuullota 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon curry, suola, chilijauhe ja laakerinlehdet. Kuullota seosta vielä minuutin ajan.

2. Hienonna aprikoosit, purista puolikkaan sitruunan mehu ja raasta sitruunan kuori. Sekoita jauheliha, sipuli-mausteseos, mantelit, hienonnetut aprikoosit, rusinat, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja leipä tasaiseksi taikinaksi.

3. Sekoita maidon joukkoon muna ja kurkuma. Lisää puolet nesteestä mureketaikinaan ja sekoita. Voitele uuninkestävä vuoka ruokaöljyllä, kumoa taikina vuokaan, tasoita pinta ja kaada päälle loput munamaidosta. Paista mureketta uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Tarjoa mureke keitetyn riisin ja chutney-kastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke