Helpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvit

itamaiset-haukipihvit-1_21052521052400764-Edit-large
Hellapoliisi

Haukipihvit ovat helppo ruoka hauesta! Hellapoliisi Kati Jaakosen ohjeessa haukipihvit maustetaan itämaisittain ja nautiskellaan herkullisen dipin kera.

Ainekset (12-14 pihviä)

  • 800 g haukifileetä
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • 1 punainen mieto chili
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 1-2 tl kurkumaa jauheena
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • mustapippuria myllystä maun mukaan

Paistamiseen

  • voita tai margariinia

Dippikastike

  • yhden sitruunan tai kahden limen puristettu mehu
  • 2-3 rkl kalakastiketta (nuoc mam)
  • 1 rkl sokeria
  • ½ punainen mieto chili
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • ½-3/4 dl vettä

Valmistusohje

Haukipihvit valmistuvat näin:

  1. Laita nahaton haukifilee tehosekoittimeen ja lisää joukkoon kuohukerma. Poista chilistä siemenet ja kuori valkosipulinkynnet. Lisää ne tehosekoittimen kannuun. Lisää joukkoon minttua, kurkumaa, merisuolaa ja mustapippuria. Jauha seosta useita minuutteja, jotta saat kalan kaikki ruodot jauhettua hienoksi.
  2. Muotoile tasakokoisiksi pihveiksi käsin ja kastele välillä käsiä lämpimään veteen. Paista pannulla voissa tai margariinissa.
  3. Valmista dippikastike. Purista sitruunasta tai kahdesta limestä mehu ja sekoita joukkoon kalakastike, sokeri ja hienonnettu chili ja valkosipulinkynnet. Sekoita lopuksi joukkoon tilkka vettä.
  4. Tarjoa dippikastike haukipihvien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.