Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

H.C. Andersenin smörrebröd

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuinka smörrebröd keksittiin, siitä on kymmeniä tarinoita, jotka voisivat olla itsensä satusetä Andersenin sepittämiä. Oli miten oli, yksi on varmaa: smörrebrödit ovat aina tanskalaisten suosikkiruokaa. Niitä tarjotaan lounaaksi ja päivälliseksi, arkena ja juhlissa.

Neljälle

  • 4 ohutta viipaletta ruisleipää
  • voita
  • 4 viipaletta maksapasteijaa
  • 4 viipaletta
  • pekonia
  • 2 tuoretta herkkusientä
  • 4 rkl lihahyytelöä
  • 4 rkl paahdettua sipulia
  • 4 persiljanoksaa

Lihahyytelö

  • 4 liivatelehteä
  • 3 dl lihalientä

Valmistusohje

1. Lihahyytelö: Liota liivatteet vedessä. Kiehauta lihaliemi ja sulata liivatteet siihen. Kaada vuokaan, jäähdytä ja hyydytä viileässä. Ota 4 ruokalusikallista hyytelöä koristeluun.

2. Paista pekoniviipaleet rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa maksapasteijasta sentin paksuisia siivuja. Silppua lihahyytelö. Voitele ohuet leivät voilla, asettele päälle maksapasteijaa, pekonia ja sieniviipaleita. Koristele hyytelösilpulla, paahdetulla sipulilla ja persiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä