Härkäkääryleet korvasienikastikkeella

Ennen vanhaan tätä ruokalajia varten nuijittiin ohuita pihvejä ennen rullalle käärimistä. Tällä kertaa tähän maukkaaseen reseptiin olemme valinneet käytännöllisiä lehtipihvejä.

Kuudelle

  • 12 isoa lehtipihviä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 6 viipaletta savukinkkua
  • 1-2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl lientä kuutiosta
  • 1 prk korvasieniä, karkeasti hienonnettuja
  • 3 dl kuohukermaa
  • viinimarjahyytelöä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Mausta liha suolalla ja pippurilla, laita puolikas kinkkuviipale joka pihville ja kääri kokoon. Kiinnitä kääryleet hammastikuilla.

2. Ruskista kääryleet voissa ja laita ne pataan. Puuteroi päälle jauhot ja lisää liemi. Lisää valutetut korvasienet (Huom! Jos käytät tuoreita sieniä, ne pitää ryöpätä huolellisesti) ja keitä hiljalleen kannen alla kunnes liha tuntuu kypsältä, n. 40 minuuttia. Lisää kermaa keittämisen aikana.

3. Nosta kääryleet padasta, keitä kastiketta kokoon hieman ja mausta muutamalla ruokalusikallisella hyytelöä. Perunamuusi ja hyytelö ovat maistuvia lisukkeita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!