Heidi leipoo -ohjelmassa valmistettiin Janna Hurmerinnan kanssa värikkäitä pullia, jotka kätkivät sisäänsä herkullisen appelsiinisen sisuksen. Nämä pullat kruunaavat kahvipöydän niin lastenkutsuilla kuin halloween-juhlissa.

Värikäs pullataikina

  • 2 ½ dl kevytmaitoa
  • 1 ps Dr. Oetker Kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 3 rkl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
  • 600 g Sunnuntai Anni Helenan kakkuvehnäjauhoja
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 tl Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
  • 1 tl Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
  • 1 tl Dr. Oetker Punaista geeliväriä
  • 1 tl Dr. Oetker Keltaista elintarvikeväriä

Appelsiinitäyte

  • 1 dl sokeria
  • 100g voita
  • 2 ps Dr. Oetker Appelsiinin kuoriraastetta

Valmistusohje

Pullataikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kolmannes jauhoista ja vatkaa taikinaan ilmaa. Lisää jauhoja pienissä erissä voimakkaasti vaivaten. Lisää pehmeä voi pieninä kuutioina loppuvaiheessa yhdessä loppujen jauhojen kanssa. Jaa taikina neljään osaan ja lisää kuhunkin oma värinsä. Vaivaa taikina tasaisen väriseksi. Anna taikinoiden kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Valmistus: Kauli taikinat 35x20 cm -kokoisiksi levyiksi. Nosta levyt päällekkäin levittäen aina väliin 1/3 täytteestä. Leikkaa levystä 2 cm levyisiä, 20 cm pitkiä nauhoja. Kierrä nauhat spiraaleiksi ja nosta väljästi uuni pelleille. Anna kohota 15–30 minuuttia. Paista 185 asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat