Koko Suomi leipoo: Sannan siemennäkkäri ja yrttinen levite
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Sanna leipoi siemennäkkäriä ja yrttistä levitettä.
Näkkäri
- 2 dl Kaurahitale, jossa jotain lesettä/siementä mukana ( kuntok-kaura)
- 1 dl Kurpitsansiemeniä
- 1 dl vaaleita seesaminsiemeniä
- 0,5 dl pellavansiemeniä
- 3,5 dl vettä
- 1-1,5 tl suolaa
Yrttinen levite
- 1 prk valutettua kermaviiliä
- 1 dl pehmeää voita
- ½ ruukkua ruohosipulia
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi kulhossa. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli taikina ohueksi levyksi. Tee taikinapöyrällä haluamasi kokoiset näkkäri ruudut.
2. Paista näkäriä ensin 45 min 155 asteessa (ilman kiertoilmaa 175). Tuuleta uunia 15 min välein, jotta kosteus poistuu uunista ja saat rapean lopputuloksen. Jatka vielä paistoa 57 asteessa, noin 30-40 min. ( ilman kiertoilmaa 100.)
3. Tee yrttilevite paiston aikana maustumaan jääkaappiin: Sekoita valunut kermaviili ja huoneenlämpöinen voi, lisää joukkoon hienonnettu ruohosipulisilppu ja suola. Sekoita vielä hyvin ja anna maustua jääkaapissa näkkärin paiston ajan.
4. Anna Jäähtyä hetki ja napsauttele ruudut irti toisistaan.
5. Tarjoile hyvin jäähtynyt näkkäri ihanan yrttilevitteen kera
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka