Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kreikkalainen fetaleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullisen kreikkalaisen leivän täytteessä maistuvat fetajuusto ja oliivit. Käyttämällä nesteenä jogurttia ja mehua, saat taikinaan lisää makua. Kuohkeasta, hyvin vaivatusta löysähköstä taikinasta tulee paras leipä.

Ainekset

  • 2 dl jogurttia
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja (=tumma vehnäjauho)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä

Täyte

  • 3 keitettyä kananmunaa
  • 100 g purjosipulia (tai sipulia)
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 rkl persiljaa

Valmistusohje

Lämmitä jogurtti ja appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta hiivaleipä- ja vehnäjauhoilla hyväksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Valmista täyte hienontamalla keitetty kananmuna, purjo, oliivit ja fetajuusto ja sekoittamalla ainekset keskenään.

Kaaviloi kohonnut taikina 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Sulje saumakohta nipistäen hyvin yhteen ja kääntämällä se alaspäin. Nosta rulla leivinpaperille uunipellille ympyränmuotoon ja yhdistä päät toisiinsa. Leikkaa saksilla viiltoja 2-3 cm:n välein. Anna kohota lämpimässä hyvin. Paista 200 asteisessa uunissa 25-30 min.

VINKKI: Saat leipään rapean kuoren, kun laitat uunin pohjalle vesikipon höyryä tuottamaan ja voitelet leipää vedellä ennen uuniin laittamista ja paiston loppuvaiheessa

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Leipä