Mainos

Kreikkalainen fetaleipä

Herkullisen kreikkalaisen leivän täytteessä maistuvat fetajuusto ja oliivit. Käyttämällä nesteenä jogurttia ja mehua, saat taikinaan lisää makua. Kuohkeasta, hyvin vaivatusta löysähköstä taikinasta tulee paras leipä.

Ainekset

  • 2 dl jogurttia
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja (=tumma vehnäjauho)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä

Täyte

  • 3 keitettyä kananmunaa
  • 100 g purjosipulia (tai sipulia)
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 rkl persiljaa

Valmistusohje

Lämmitä jogurtti ja appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta hiivaleipä- ja vehnäjauhoilla hyväksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Valmista täyte hienontamalla keitetty kananmuna, purjo, oliivit ja fetajuusto ja sekoittamalla ainekset keskenään.

Kaaviloi kohonnut taikina 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Sulje saumakohta nipistäen hyvin yhteen ja kääntämällä se alaspäin. Nosta rulla leivinpaperille uunipellille ympyränmuotoon ja yhdistä päät toisiinsa. Leikkaa saksilla viiltoja 2-3 cm:n välein. Anna kohota lämpimässä hyvin. Paista 200 asteisessa uunissa 25-30 min.

VINKKI: Saat leipään rapean kuoren, kun laitat uunin pohjalle vesikipon höyryä tuottamaan ja voitelet leipää vedellä ennen uuniin laittamista ja paiston loppuvaiheessa

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!