Olgan pullakranssi
24.2.2015: Kokeile Olga Temosen reseptiä. Resepti kirjasta Olgan pullakirja (Tammi, 2015).
Pullataikina
- 2,5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 dl intiaanisokeria tai 1 dl hunajaa
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 rkl kardemummaa
- 75 g pehmeää voita tai 1 dl ruokaöljyä
- 7 dl vaaleita spelttijauhoja
Lisäksi
- 10 suklaakonvehtia
Voiteluun
- Vettä tai maitoa
Pinnalle
- Tomusokeria
Valmistusohje
Tee pullataikina: Sekoita isossa kulhossa kädenlämpöinen vesi, hiiva, intiaanisokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa napakasti. Kun taikinasta tulee liian jäykkää vatkattavaksi, jatka vaivaamista käsin.
Vaivaa pehmeä voi tai ruokaöljy sekä loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.
Jaa taikina 10 osaan ja pyörittele paloista pikkupullia. Tee yhteen pullaan sormella reikä ja upota sinne konvehti. Sulje kolo huolellisesti ja pyörittele pulla käsiesi välissä varovasti taas pyöreäksi. Toista tämä niin, että jokainen pulla saa sisälleen yllätyksen.
Asettele pullat puolen sentin päähän toisistaan uunipellille leivinpaperin päälle niin, että ne muodostavat ympyrän. Kohota pulllia lämpimässä paikassa liinan alla vähintään 30 min ajan. Voitele kohonneet pullat vedellä tai maidolla.
Paista kranssia 200 asteessa (tai kiertoilmalla 175 asteessa) noin 15 min ajan tai kunnes seo n kauniin kullanruskea.
Anna jäähtyä. Ripottele jäähtyneen kranssin päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa