Suklaapikkuleipä-pelti
Pellillinen suklaakeksejä voi hävitä sekunneissa parempiin suihin. Nämä suklaapikkuleivät todistavat väitteen todeksi. Reseptin loihti Nanna Rintala Makujen aamu -ohjelmassa.
1 uunipellillinen
- 175 g pehmeää voita
- 1,5 dl ruokosokeria
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljauutetta
- 2 munaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 5 dl suklaahippuja tai rouhittua suklaata
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää vanilja. Lisää taikinaan munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi kaurahiutaleet ja suklaa. Levitä tai painele taikina uuninpellille ja paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Leikkaa paloiksi heti lämpiminä ja jätä jäähtymään. Säilytä ilmatiiviissä astiassa auringolta suojassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku