Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin hernekeitto

Julkaistu 13.02.2015 14:44

Laskiaisena herkutellaan tietysti hernekeitolla. Keiton valmistus vie hieman aikaa, mutta muuten keitto valmistuu lähes itsekseen.Ja muistathan laittaa pullataikinan kohoamaan. Jälkiruoaksi tarjoillaan tietysti laskiaispullia!

6-8 annosta

  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 3 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1/1-1 tl meiramia tai maun mukaan
  • 2-3 rkl sinappia
  • 200 g palvikinkkurouhetta

Valmistusohje

Laita herneet likoamaan kylmään veteen ja liota niitä 8 -10 tuntia tai yön yli. Keitä herneitä liotusvedessä miedolla lämmöllä 1-1 ½ tuntia, kunnes herneet pehmenevät ja alkavat hajota.Lisää tarvittaessa vettä. Mausta suolalla, meiramilla ja sinapilla.

Lisää loppuvaiheessa palvikinkkurouhe ja kuumenna vielä keitto. Tarkista maku.

Vinkki! Voit käyttää lihana myös jauhelihaa, pekonia tai vaikkapa joululta ylijäänyttä kinkkua kuutioina.

Voit halutessasi lisätä joukkoon myös kasviksia, kuten sipulia, porkkanaa tai selleriä. Lisää ne joukkoon puolivälissä ruoanvalmistusta

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto