Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihreä hernekeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksinkertainen, mutta todella maukas keitto. Helppo valmistaa ja superherkullinen!

Neljälle

  • 400 g pakastettuja vihreitä herneitä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, paista voissa. Lisää herneet, liemi, viini ja kerma, keitä 5 minuuttia.

2. Ota 1 dl keittoa kattilasta, sekoita loput tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada sekoittamaton soppa takaisin kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Tarjoile lämpimiltä, syviltä lautasilta.

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto