Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ranskalainen hernekeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kuuluisa ranskalainen hernekeitto, Crème Ninon. Se on hieman ylellinen, sillä siihen lisätään tilkka kuohuviiniä.

Neljälle

  • 400-500 g pakasteherneitä
  • ½ rkl salviaa
  • 1 keltasipuli
  • 7 dl vaaleaa lientä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl kuohuviiniä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä herneet salvian ja sipulin kanssa tilkassa kevyesti suolattua vettä 5-10 minuuttia. Siivilöi ja soseuta tehosekoittimessa.

2. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Paista voita ja jauhoja toisessa kattilassa, lisää liemi. Lisää hernepyree, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Vatkaa kerma. Kuumenna keitto ennen tarjoilua, lisää kuohuviini ja tarjoile kermanokareen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto