Ranskalainen hernekeitto
Tämä on kuuluisa ranskalainen hernekeitto, Crème Ninon. Se on hieman ylellinen, sillä siihen lisätään tilkka kuohuviiniä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400-500 g pakasteherneitä
- ½ rkl salviaa
- 1 keltasipuli
- 7 dl vaaleaa lientä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kuohukermaa
- 2 dl kuohuviiniä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä herneet salvian ja sipulin kanssa tilkassa kevyesti suolattua vettä 5-10 minuuttia. Siivilöi ja soseuta tehosekoittimessa.
2. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Paista voita ja jauhoja toisessa kattilassa, lisää liemi. Lisää hernepyree, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Vatkaa kerma. Kuumenna keitto ennen tarjoilua, lisää kuohuviini ja tarjoile kermanokareen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä