Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kikhernekeitto ja limettimarinoidut herkkusienet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aloita ateria keitolla, joka saa jännittävän makunsa juustokuminasta ja joka tarjotaan marinoitujen herkkusienten kera. Lisänä maistuvat rapeiksi paistetut leipäviipaleet.

4 annosta

  • 320 g kuivattuja kikherneitä
  • 1 sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 1 ½ dl vettä
  • 2½ dl ranskankermaa
  • 1/4 tl juustokuminaa

Marinoidut herkkusienet

  • 240 g herkkusieniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • ripaus chilijauhetta
  • 1 limetti

Leivät

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 rkl voita
  • suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta

Valmistusohje

1. Marinoidut herkkusienet: harjaa ja viipaloi herkkusienet. Sekoita oliiviöljy, korianteri ja chilijauhe. Raasta limetin kuori, purista mehu ja sekoita kuoriraaste ja mehu marinadiin. mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele herkkusieniviipaleet marinadiin ja jätä hetkeksi maustumaan.

2. Keitto: Pane kikherneet likoamaan. Kuorii ja paloittele sipuli. Keitä kikherneitä, sipulia ja laakerinlehteä vedessä, kunnes herneet ovat täysin pehmeitä. Soseuta herneet ja sipuli ja lisää ranskankerma. Mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla.

3. Puolita vaaleat leipäviipaleet ja paista ne voissa kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Annostele keitto neljälle lämpimälle syvälle lautaselle. Lusikoi keiton päälle marinoidut herkkusienet ja tarjoa jokaisen annoksen lisänä leipäpala.

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto