Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kasvishernekeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Torstai on hernekeittopäivä! Kokeile Makuja-keittiön maukasta kasvishernekeittoa. Laita herneet likoamaan jo edellisenä päivänä.

Ainekset

  • 4 dl kuivattuja herneitä
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 palsternakka
  • suolaa
  • laakerinlehtiä
  • sinappia
  • jauhettua meiramia
  • näkkileipää
  • voita

Valmistusohje

Liota herneitä yön yli. Kaada liotusvesi pois ja kaada herneet kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että herneet peittyvät kunnolla. Raasta porkkana ja palsternakka herneiden sekaan ja leikkaa sinne myös sipuli.

Keitä ainakin kaksi tuntia, välillä sekoittaen, kunnes herneet ovat pehmenneet ja soseutuneet. Mausta soppa sinapilla ja meiramilla ja tarjoa sen kanssa näkkileipää.

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto