Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihreä hernekeitto, muikunmätiä ja ranskankermaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on nopeatekoinen ja helppo, mutta maukkaan tyylikäs alkukeitto. Itse soppa on sitä paitsi halpa, joten voit tuhlata kunnon nokareeseen muikunmätiä. Keiton valmistamiseen tarvitset avuksi tehosekoittimen tai monitoimikoneen.

Neljälle

  • 500 g pakasteherneitä
  • 2 salottisipulia
  • 2 tl voita
  • 8 dl vihanneslientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 80 g muikunmätiä
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ nippua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua salotit. Kuullota voissa keittokattilassa, älä ruskista. Sekoita joukkoon herneet, lisää vihannesliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.

2. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kerma ja sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta keitto vielä, sen pitää olla kuumaa tarjoiltaessa.

3. Silppua ruohosipuli pieneksi. Laita ruohosipulisilppu, muikunmäti ja ranskankerma erillisiin kulhoihin. Jokainen syöjä saa lusikoida ja sirotella lisäkkeet omiin annoksiinsa.

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto