Juhlava lehtikaalikeitto
Tässä reseptissä keitosta tulee hienostunut kuohuviinin ja kerman avulla. Tuoreen lehtikaalin sijaan voit käyttää myös pakastettua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- n. 400 g lehtikaalia
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 10 dl kinkun paistolientä tai muuta lientä
- ½ tl rouhittuja fenkolinsiemeniä
- n. 2 dl kuohuviiniä
- 1 dl kuohukermaa
- halutessasi, suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Puhdista kaali ja suikaloi se hienoksi. Paista voi ja jauhot kattilassa, lisää kaali.
2. Lisää liemi ja keitä 10 minuuttia. Mausta.
3. Lisää viini juuri ennen tarjoilua. Kuumenna keitto, mutta älä enää keitä, tarjoile vatkatun kermanokareen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa