1. Pane herneet likoamaan yön yli. Kaada herneet ja liotusvesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua voimakkaasti muutamia minuutteja. Kuori sipuli ja työnnä siihen neilikat. Nosta kattilaan sianpotka kokonaisena ja lisää myös sipuli ja anna vielä kiehahtaa.
2. Alenna lämpöä ja anna poreilla hiljaa kannen alla 1 - 1½ tuntia, kunnes herneet ovat kypsiä ja liha mureaa. Lisää meiramia tai timjamia tai molempia, kun keittoaikaa on jäljellä 30 minuuttia.
3. Nosta sipuli ja liha keitosta. Vatkaa keittoa pallovispilällä muutamia voimakkaita vetoja, niin että herneenkuoret tarttuvat siihen ja ne on helppo nostaa pois. Maista ja mausta tarvittaessa lisää meiramilla, timjamilla sekä suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitto viipaloidun sianlihan ja vahvan sinapin kanssa.