Hellapoliisin jäätelöllä täytetty Charlotte Russe (gluteeniton)

Jäätelökakku on mainio kesäherkku. Voit valmistaa sen jo vaikkapa parikin viikkoa aikaisemmin pakastimeen. Nosta sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

10-12 annosta

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 400 g mansikka- tai kirsikkahilloa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 l jäätelöä
  • ½ l mansikoita paloiteltuna

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Kumoa torttulevy toisen leivinpaperin päälle. Jäähdytä.

Levitä pinnalle hilloa ja kääri tiukahkolle rullalle.

Leikkaa rulla tasakokoisiksi ohuehkoiksi viipaleiksi.

Vuoraa salaatti- tai leivontakulho reiluilla tuorekelmun paloilla.

Laita kääretorttuviipaleet kulhoon vieretysten siten, että keskelle muodostuu tila täytteelle.

Vatkaa hieman pehmennyt jäätelö mansikkapalojen ja vaniljasokerin kanssa tasaiseksi.

Lusikoi täyte koloon. Peitä kakku kelmulla ja pakasta yön yli.

Kumoa tarjoiluvadille. Poista kelmu ja tarjoa!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!