Hellapoliisin jäätelöllä täytetty Charlotte Russe (gluteeniton)
Jäätelökakku on mainio kesäherkku. Voit valmistaa sen jo vaikkapa parikin viikkoa aikaisemmin pakastimeen. Nosta sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Gluteeniton
10-12 annosta
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 400 g mansikka- tai kirsikkahilloa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 l jäätelöä
- ½ l mansikoita paloiteltuna
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy toisen leivinpaperin päälle. Jäähdytä.
Levitä pinnalle hilloa ja kääri tiukahkolle rullalle.
Leikkaa rulla tasakokoisiksi ohuehkoiksi viipaleiksi.
Vuoraa salaatti- tai leivontakulho reiluilla tuorekelmun paloilla.
Laita kääretorttuviipaleet kulhoon vieretysten siten, että keskelle muodostuu tila täytteelle.
Vatkaa hieman pehmennyt jäätelö mansikkapalojen ja vaniljasokerin kanssa tasaiseksi.
Lusikoi täyte koloon. Peitä kakku kelmulla ja pakasta yön yli.
Kumoa tarjoiluvadille. Poista kelmu ja tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku