Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin jäätelöllä täytetty Charlotte Russe (gluteeniton)

Julkaistu 12.06.2015 10:51

Jäätelökakku on mainio kesäherkku. Voit valmistaa sen jo vaikkapa parikin viikkoa aikaisemmin pakastimeen. Nosta sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

10-12 annosta

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 400 g mansikka- tai kirsikkahilloa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 l jäätelöä
  • ½ l mansikoita paloiteltuna

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Kumoa torttulevy toisen leivinpaperin päälle. Jäähdytä.

Levitä pinnalle hilloa ja kääri tiukahkolle rullalle.

Leikkaa rulla tasakokoisiksi ohuehkoiksi viipaleiksi.

Vuoraa salaatti- tai leivontakulho reiluilla tuorekelmun paloilla.

Laita kääretorttuviipaleet kulhoon vieretysten siten, että keskelle muodostuu tila täytteelle.

Vatkaa hieman pehmennyt jäätelö mansikkapalojen ja vaniljasokerin kanssa tasaiseksi.

Lusikoi täyte koloon. Peitä kakku kelmulla ja pakasta yön yli.

Kumoa tarjoiluvadille. Poista kelmu ja tarjoa!

Tuoreimmat aiheesta

Maustettu jäätelö