Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ranskalainen mansikkatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassinen ranskalainen mansikkatorttu. Samaa reseptiä voit käyttää muille marjoille.

Neljälle-kuudelle

  • 125 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl kidesokeria
  • 1 pieni kananmuna

Täyte

  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 ½ rkl kidesokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 munankeltuainen
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • noin 1 l mansikoita
  • 1 lasillinen punaviinimarjahyytelöä
  • 2 rkl kirschiä (kirsikkalikööriä) tai vettä

Valmistusohje

1. Sekoita voi, jauhot ja sokeri murutaikinaksi. Työstä mukaan kananmuna ja laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Sekoita kreemin ainekset paitsi vaniljasokeri ja kuumenna samalla vatkaten kunnes se paksuuntuu. Vatkaa mukaan vaniljasokeri. Anna jäähtyä.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, kääri reunalle foliosuikale ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Poista folio 10 minuutin jälkeen.

4. Levitä kreemi piiraspohjalle. Halkaise mansikat ja asettele ne päälle. Sulata hyytelö liköörin tai veden kera ja vatkaa sileäksi. Lusikoi hyytelö mansikoille ja anna tortun tekeytyä kylmässä hetki.

Tuoreimmat aiheesta

Torttu