Ranskalainen mansikkatorttu
Klassinen ranskalainen mansikkatorttu. Samaa reseptiä voit käyttää muille marjoille.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 125 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kidesokeria
- 1 pieni kananmuna
Täyte
- 1 ½ dl kermaa
- 1 ½ rkl kidesokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 munankeltuainen
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- noin 1 l mansikoita
- 1 lasillinen punaviinimarjahyytelöä
- 2 rkl kirschiä (kirsikkalikööriä) tai vettä
Valmistusohje
1. Sekoita voi, jauhot ja sokeri murutaikinaksi. Työstä mukaan kananmuna ja laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Sekoita kreemin ainekset paitsi vaniljasokeri ja kuumenna samalla vatkaten kunnes se paksuuntuu. Vatkaa mukaan vaniljasokeri. Anna jäähtyä.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, kääri reunalle foliosuikale ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Poista folio 10 minuutin jälkeen.
4. Levitä kreemi piiraspohjalle. Halkaise mansikat ja asettele ne päälle. Sulata hyytelö liköörin tai veden kera ja vatkaa sileäksi. Lusikoi hyytelö mansikoille ja anna tortun tekeytyä kylmässä hetki.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"