Mansikkapiirakka hyytelöllä
Tämä on oikea kesäunelma! Piirakan voi hyvin myös koristella tuoreilla vadelmilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 125 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kidesokeria
- 1 pieni kananmuna
Täyte
- 1 ½ dl kahvikermaa
- 1 ½ rkl kidesokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 munankeltuainen
- 2 tl vaniljasokeria
- ¾ l mansikoita
- 1 lasillinen punaviinimarjahyytelöä
- halutessasi, 2 rkl kirschiä (kirsikkaviinaa)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja sokeri murutaikinaksi. Työstä mukaan kananmuna ja laita taikina muovikelmuun käärittynä jääkaappiin tunniksi.
2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohjiin reikiä ja tue reuna alumiinifoliosuikaleella. Paista pohja uunissa n. 20 minuuttia. Ota folio pois, kun puolet ajasta on kulunut. Irrota pohja vuoasta ja anna jäähtyä.
3. Sekoita kerma, sokeri, perunajauhot ja keltuainen kattilassa. Anna poreilla hiljaa alimmalla mahdollisella lämmöllä samalla vatkaten paksuksi kreemiksi. Lisää vaniljasokeri kun täyte on jäähtynyt. Levitä kreemi kylmälle piirakkapohjalle ja aseta päälle halkaistuja marjoja. Sulata hyytelö, halutessasi kirschin kanssa, ja lusikoi piirakalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku