Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin gluteenittomat kastanjakuppikakut

Julkaistu 13.11.2015 07:13

Kastanjatahnalla maustetut muffinit ovat meheviä jouluun sopivia leivonnaisia. Valmista kauniisiin muffinivuokiin ja tarjoa pienet mehevät annoskakut jokaiselle omana pikkukakkuna.

12 kpl

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 dl kastanjatahnaa (hillohyllyltä)
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1½ tl ruokasoodaa
  • 2 tl psylliumia
  • 1 tl kanelia tai ripaus kardemummaa
  • 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl vaniljajauhetta

Kuorrute

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa tai luumurahkaa
  • ¾ dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria tai vaniljatankoa myllystä

Valmistusohje

Sekoita munat, sokeri, kastanjatahna ja rypsiöljy keskenään. Sekoita loput aineet keskenään ja sekoita kastanjaseoksen joukkoon. Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Jäähdytä.

Valmista kuorrute.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon vaniljarahka tai luumurahka, sekä tomusokeri ja vaniljasokeri tai rouhittua vaniljaa.

Pursota jäähtyneiden muffinien pinnalle.

Tuoreimmat aiheesta

Muffinssit