20.3.2014. Pettu on puun jälsikerrosta tai nilaa, miten missäkin kutsutaan. Pettu on erittäin ravintorikasta ja sitä onkin käytetty niukkoina aikoina hätäravintona leivän joukossa. Pettuliinat on hyvä paahtaa ennen käyttöä ja jauhamista, jolloin niistä saadaan haitalliset aineet pois. Pettu antaa mukavan makuvivahteen letuille. Kokeile Markus Maulavirran reseptiä.
Lettutaikina
- 6 dl maitoa
- 3 luomukanan munaa
- n 2,5 dl lettujauhoja (ohraa, vehnäjauhoja ja vähän ruista)
- n. 0,5 dl pettujauhoja
- pari rkl rypsiöljysä
- suolaa
- sokeria
- paistamiseen voita
Valmistusohje
Sekoita kaikki aineet huolella sekaisin ja anna turvota. Jos tuntuu että on liian löysä, lisää hieman jauhoja.
Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää voita pikkuisen. Paista molemmin puolin rapeiksi.
Nautiskele omenasoseen, kermavaahdon ja sulatetun hunajan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"