Hellapoliisin mansikka-valkosuklaakuppikakut
Mansikka-valkosuklaakuppikakut ovat helppotekoisia ja ne sopivat erinomaisesti kevään juhlahetkiin. Minttu antaa upean raikkaan maun. Kokeile myös basilikaa!
12 kpl
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl maitoa
- 1 dl öljyä tai sulatettua voita
- 100 g valkosuklaata
- 2 dl mansikoita
- ½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
Pinnalle
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- mansikoita
- tuoretta minttua
Valmistusohje
Riko munat kulhoon.
Mittaa joukkoon sokeri, vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, maito ja öljy tai sulatettu voi.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Hienonna valkosuklaa karkeaksi veitsellä, paloittele mansikat pieniksi kuutioiksi.
Lisää sekoittaen taikinaan.
Hienonna joukkoon vielä minttu.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Jäähdytä.
Vaahdota kuohu- tai vispikerma.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kermavaahto muffinien päälle.
Koristele mansikoilla ja mintulla.
Vinkki! Voit vatkata kermavaahdon joukkoon myös maitorahkaa tai tuorejuustoa. Lisää silloin joukkoon sokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku