Hellapoliisin mansikka-valkosuklaakuppikakut

katselukopio_mansikka-valkosuklaakuppikakut_3_D4S1327_260416-Edit
Hellapoliisi / Kati Jaakonen

Mansikka-valkosuklaakuppikakut ovat helppotekoisia ja ne sopivat erinomaisesti kevään juhlahetkiin. Minttu antaa upean raikkaan maun. Kokeile myös basilikaa!

12 kpl

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl öljyä tai sulatettua voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 dl mansikoita
  • ½ dl tuoretta minttua hienonnettuna

Pinnalle

  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • mansikoita
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Riko munat kulhoon.

Mittaa joukkoon sokeri, vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, maito ja öljy tai sulatettu voi.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Hienonna valkosuklaa karkeaksi veitsellä, paloittele mansikat pieniksi kuutioiksi.

Lisää sekoittaen taikinaan.

Hienonna joukkoon vielä minttu.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Jäähdytä.

 

Vaahdota kuohu- tai vispikerma.

Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Pursota kermavaahto muffinien päälle.

Koristele mansikoilla ja mintulla.

 

Vinkki! Voit vatkata kermavaahdon joukkoon myös maitorahkaa tai tuorejuustoa. Lisää silloin joukkoon sokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!